Site icon NewsIT

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τέλος Ιουνίου το ΔΝΤ!

16.06.2015 | 13:04
πηγη ΦΩΤΟ REUTERS

πηγη ΦΩΤΟ REUTERS

- Την απόφασή του να μην προχωρήσει η Ελλάδα στις επόμενες πληρωμές στο ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στον Σταύρο Θεοδωράκη - Χαρακτήρισε αυτή την επιλογή μονόδρομο για την κυβέρνησή του - Στόχος του να υπάρξουν στο τελικό κείμενο ρητές διαβεβαιώσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους - Τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ

Την απόφασή του να μην προχωρήσει σε άλλες πληρωμές προς το ΔΝΤ ανακοίνωσε σύμφωνα με την kathimerini.gr ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές» ήταν η ακριβής φράση που εκστόμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο φέρεται αποφασισμένος να μην πληρώσει η χώρα το ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου, αλλά τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι “μονόδρομος” αν δεν υπάρξει επωφελής συμφωνία για την χώρα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει και χρόνος και τρόπος να υποχωρήσουν οι ευρωπαίοι από κάποιες σκληρές και παράλογες αξιώσεις τους.

Οι πληροφορίες από το Ποτάμι αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να υπάρξουν στην συμφωνία διαβεβαιώσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Αν συμβούν όλα αυτά. ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να δεχθεί συμφωνία πακέτο είτε για το επόμενο 9μηνο, είτε ακόμη και για τον επόμενο χρόνο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version