Πολιτική

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα του Τσίπρα στο ΝΑΤΟ το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών – Video

Το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και τέσσερις μήνες θα θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κάθε παρέμβασή του στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα και επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός «έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (10.07.2018).

«Το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωση τους», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τζανακόπουλος κατά Μπακογιάννη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την παρουσία της χθες (09.07.2018) στην Άγκυρα, στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε, «με δεδομένο όμως την εκκρεμή αυτή διαφορά με τη γείτονα, είναι το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «θα περιμέναμε από τη ΝΔ που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και η οποία αρέσκεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες  να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πρόσκληση της Ελλάδας στη Διαδικασία του Βερολίνου, επιτιθέμενος ξανά στη Νέα Δημοκρατία. «Η Ελλάδα προσκλήθηκε φέτος για πρώτη φορά και πρόκειται να γίνει πλήρες μέλος της Διαδικασίας του Βερολίνου από την οποία ήταν μέχρι σήμερα αποκλεισμένη εξαιτίας της κοντόφθαλμης και αποτυχημένης πολιτικής Σαμαρά και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής», επεσήμανε.

Σημείωσε ότι «αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της στα Βαλκάνια και να αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας και παράγοντας λύσεων στην ευρύτερη περιοχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ