Πολιτική

Τζουμάκας μαινόμενος και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Μεγαλώνει η λίστα των υποψηφίων Προέδρων στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Μ.Χρυσοχοϊδη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ.Καστανίδη τώρα και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο πρώην υπουργός τα έβαλε με τους δελφίνους και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τζουμάκας είπε οτι “στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαδικασίες και αναλαμβάνω πρωτοβουλία και βγαίνω μπροστά”.

“Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη” είπε ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας για τους υποψήφιους διαδόχους του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν σταμάτησε όμως εκεί..

Αφού είπε για τον Γ. Παπανδρέου οτι “ηττήθηκε οτι το πρόσωπο αλλά η πολιτική που εφάρμοσε” χαρακτήρισε τους δελφίνους ως “εκτελεστικά όργανα της διαπλοκής που, αφού οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση, οργανώνουν τώρα μία δεύτερη επιχείρηση ελέγχου και κατάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απο πρόσωπα ελεγχόμενα απο επιχειρηματικούς κύκλους”.

Ο κ. Τζουμάκας έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της κυβέρνησης Παπαδήμου λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “είναι εκτός κάθε οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, συνεχίζει το εμπόριο του φόβου περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας απο το ευρώ, γεγονός που ούτε επαληθεύτηκε ούτε θα επαληθευτεί”.

Σε ο,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Τζουμάκας προτείνει συλλογική ηγεσία καθώς -όπως είπε- τα αρχηγικά κόμματα αποτελούν μία συντηρητική θεσμική λειτουργία και στο πλαίσιο αυτό προτείνει άμεσα τη θεσμοθέτηση δύο αντιπροέδρων στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, προτείνει “μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων που κινούνται σε μία προοδευτική λύση εξόδου από την κρίση στην οποία μπορεί να συμβάλλει το ΠΑΣΟΚ, κόντρα στο νεοφιλελεύθερο τόξο του μνημονίου”.

Με “συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε απο την κρίση και είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε οτι είναι υποψήφια η προοδευτική πολιτική γιατί οι σοσιαλιστές δεν μπορεί να είναι με την αγορά και το νεοφιλελευθερισμό” τόνισε ο κ. Τζουμάκας.

Διαβάστε

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου; – Κλειδώνει η συμφωνία για το δαχτυλίδι;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάριος Θεμιστοκλέους: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την Ανατολική Αττική
«Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ζούμε στην Ανατολική Αττική, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να επενδύσουμε στο μέλλον μας», τονίζει για την υποψηφιότητά του ο υφυπουργός Υγείας
Μάριος Θεμιστοκλέους
Μητσοτάκης – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ παραχώρησαν κοινές δηλώσεις
Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ