Πολιτική

Βαρουφάκης: Ανάκαμψη μετά τον Ιούνιο – Τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια κάποιων

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα "κλείσει" με επιτυχία και μετά τον Ιούνιο θα μιλάμε για ανάκαμψη είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πεπεισμένος ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα εξομαλύνει την κατάσταση και θα μπορούμε να μιλάμε για την μετά Ιούνιο ανάκαμψη», εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, η χώρα ξαναβγεί στις αγορές και θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα, στα πλαίσια ενός βιώσιμου χρέους, και θα αρχίσει η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

«Σε αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια εκείνων που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη και Δημήτρη Καμμένου.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αποδέχθηκαν όρους λειτουργίας του ΤΧΣ που στερούν, όπως είπε, την κυριαρχία του ελληνικού δημοσίου επί των χρημάτων του, ενώ άφησε αιχμές και για το ότι το EFSF δεν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1,2 δισ. ευρώ.

«Αυτά συνέβησαν το 2012, το 2013 με τις αναθεωρήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να σώσουμε ότι μπορούσαμε. Αν για τα 10,9 δισ. ευρώ, το EFSF το αντιμετώπιζε καλή τη πίστη, θα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα το ποσό του 1,2 δισ. ευρώ. Η επιστροφή που μπορεί νόμιμα να μην έγινε, στην ουσία ήταν μια προσπάθεια μεγιστοποίησης των πιέσεων σε αυτή την κυβέρνηση για να υποχωρήσει, όπως έγινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά, αυτή η υποχώρηση σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα γίνει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς