Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Διπλασιάζονται οι εγγυήσεις στις τράπεζες από 30 στα 60 δισ ευρώ”

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι τελικά η νέα δανειακή σύμβαση θα υπογραφεί τελικά τον Ιανουάριο και όχι τελικά τον Δεκέμβριο.

Διπλασιάζεται η εγγυοδοσία του δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες από τα 30 δισεκατομμύρια στα 60, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι έως σήμερα έχει διατεθεί το ποσό των 155 δισεκατομμυρίων ευρώ για εγγυήσεις στις τράπεζες από τα οποία παραπάνω από 106 δις είναι ενεργοποιημένα.
 

Όπως τόνισε, το γεγονός αυτό δείχνει πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εγγυημένο με ρευστότητα και έτσι δεν τίθεται θέμα ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Φυσικά αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γραπτών εγγυήσεων που ζητά η τρόικα από τους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντας πως είναι λογικό μιας και “επειδή από τα 130 δις του νέου προγράμματος θα προκαταβληθούν τα 80 δις είναι λογικό οι δανειστές μας να θέλουν μια πολιτική βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει ένα πολιτικό πλαίσιο σταθερό, ότι τιμά τις δεσμεύσεις της και τηρεί ένα σχέδιο που είναι συμφωνημένο».

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Βενιζέλος δεν προλαβαίνουν να ψηφίσουν μέχρι τον Δεκέμβριο τη νέα δανειακή σύμβαση και έτσι θα γίνει τον Ιανουάριο.

Ο Υπουργός προανήγγειλε επίσης, τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των φυσικών προσώπων που είναι μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου, καθώς όπως είπε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία των όρων που είχε θέσει για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε