Πολιτική

Βούτσης: Να καταλάβει ο κόσμος πόση υποκρισία υπήρξε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Από Δευτέρα δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν ξέραμε» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Νίκος Βούτσης για εκείνους που σκέφτονται να μην πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι είναι πολύ πειστικό, ρεαλιστικό, κοστολογημένο, και γι’ αυτό εφαρμόσιμο» δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Έθνος» ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, Νίκος Βούτσης προσθέτοντας ότι στην ουσιαστική διάσταση των προγραμμάτων της Αριστεράς με τη Δεξιά εντάσσεται το συνταξιοδοτικό, οι επιλογές που θα γίνουν για τον δημόσιο τομέα μετά την κρίση και μια προσέγγιση αναδιανομής μέσα από τη φορολογία.

«Κορυφαίο ζήτημα» θεωρεί ο Νίκος Βούτσης τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία σημειώνει ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πόσο μεγάλη πολιτική υποκρισία υπήρξε γι’ αυτό το κορυφαίο εθνικό θέμα, αλλά και πόσο σοβαρή πολιτική επιλογή χωρίς υπολογισμό πολιτικού κόστους από τον πρωθυπουργό και συνεισφορά στη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της Βουλής στη συνέντευξή του σχολιάζει επίσης ότι «ο ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη σκεπτόμενος το πόσο σταθερή είναι η περιοχή μας, πόσο η Κύπρος μπορεί να αντισταθεί στις τουρκικές απειλές, τις συμμαχίες που έχουν γίνει εδώ και στην Ευρώπη γύρω από την ελληνική πλευρά, αλλά και τη συνταγματική αναθεώρηση και τα θεσμικά. Είναι πολύ μεγάλη η ύλη και η ατζέντα. Δεν συμφωνώ ότι το αποτέλεσμα εντέλει θα κριθεί στη βάση του πόσο ακριβώς έχει ο καθένας στην τσέπη του ή τι προσδοκία θα έχει ανάλογα με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στον απολογισμό του έργου του ως προέδρου της Βουλής ο κ. Βούτσης δηλώνει: «Το διαφορετικό αποτύπωμα στη Βουλή αφορά στο ότι ανοίξαμε όλους τους φακέλους που είτε είχαν σχέση με τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της Βουλής είτε με τα εργασιακά θέματα και ενισχύσαμε την εξωστρέφειά της […] Έγινε επίσης το πρώτο βήμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ολοκληρωθεί τη 18η περίοδο».

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους σκέφτονται να μείνουν μακριά από την εκλογική διαδικασία λέγοντας: «Από Δευτέρα δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν ξέραμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα