Πολιτική

Χατζηδάκης: Τα μέτρα που πήραμε για τη ΔΕΗ είναι το κόστος του κ.Τσίπρα

Για ψέμματα και αλχημείες αναφορικά με τη ΔΕΗ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑΣ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «τα μέτρα που πήραμε είναι το κόστος του κ. Τσίπρα, το κόστος της αδιαφορίας», ενώ ανήγγειλε πακέτο μέτρων για τους κακοπληρωτές που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η εικόνα της ΔΕΗ ήταν τραγική, καθώς για πρώτη φορά ο ορκωτός ελεγκτής σε έκθεσή του την περασμένη άνοιξη ανέφερε ότι η ΔΕΗ αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας και έλεγε πως υπάρχει θέμα βιωσιμότητας.

«Αυτό τώρα δεν επαναλαμβάνεται. Τώρα μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και η διοίκηση, έρχεται ξανά ο ορκωτός ελεγκτής και λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Επομένως το πράγμα είναι πάρα πολύ σαφές και δεν υπάρχει κανένας που να είναι στην αγορά, που να μην το καταλαβαίνει», σημείωσε ο υπουργός.

Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο «τεράστιο, γιγάντιο και θρασύτατο ψέμα» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, πρόσθεσε, ισχυρίζεται, μένοντας στην επιφάνεια των στοιχείων, ότι δήθεν υπάρχει καλυτέρευση σε σχέση με το 2018.

«Το αντίθετο συμβαίνει. Οι ζημιές οι πραγματικές έχουν διπλασιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το 2018. Οι ουσιαστικές ζημιές, αυτές που συνεχίζουν, το πρώτο εξάμηνο του 2019 διπλασιάστηκαν και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, τόνισε ότι η έμφαση θα δοθεί σε 60.000 ανθρώπους, οι οποίοι παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι. «Γι’ αυτό το λόγο το καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δόθηκαν εντολές από τη ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει 30.000 αποκοπές σε τέτοιους ανθρώπους».

Και κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης: «Εκείνο το οποίο έχει ξεκαθαριστεί από τη ΔΕΗ είναι ότι εάν τυχόν γίνονται λάθη, το οποίο δεν το αποκλείω, τα λάθη αυτά θα διορθώνονται αμέσως, διότι είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας. Δεύτερον, τις επόμενες μέρες η ΔΕΗ θα παρουσιάσει τη νέα της πολιτική σε σχέση με τις οφειλές, με τους οφειλέτες, με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με τους φτωχότερους ανθρώπους. Όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τη διοίκηση θα δείτε ότι θα υπάρχει μια επανεκκίνηση στο συγκεκριμένο θέμα, με έμφαση στους κακοπληρωτές. Τέλος, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει προφανώς το Κοινωνικό Τιμολόγιο, έτσι ώστε οι φτωχότεροι συμπολίτες μας να έχουν ειδική μεταχείριση, όπως πρέπει να έχουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13