Πολιτική

Χρυσή Αυγή – Ηλιόπουλος: Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Μπελογιάννη

Απίστευτη προκλητικότητα, με προσβολή της μνήμης του Νίκου Μπελογιάννη, απαράδεκτες αναφορές μίσους και διάθεση να δημιουργηθεί ένα νέο εθνικιστικό επεισόδιο στην Ολομέλεια από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή αποδοκιμασία από τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη που ζήτησε να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά, ενώ όταν αντέδρασε από τα έδρανα ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος του είπε « δεν σε ρώτησα Μίχο, με εμένα όταν είμαι στην έδρα όχι τέτοια, κομμένα… τσιμουδιά… πηγαίνετε έξω… έξω…»

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ξεκίνησε το παραλήρημα μίσους του λέγοντας πως «χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε και εγκαινίασε το μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη, που ήταν ένας αρχισφαγέα…» και το «τερμάτισε λέγοντας πως «εμείς όταν έρθουμε στην εξουσία θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα…» «μολύνετε τα μυαλά των παιδιών μας στα σχολεία με όσα παρουσιάζεται…»
Οι διχαστικές αυτές αναφορές προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις όλων των παριστάμενων βουλευτών ανεξαρτήτως πτέρυγας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Βραδαλής μάλιστα διαδεχόμενος στο βήμα τον βουλευτή της ΧΑ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας δηκτικά πως «οι νοσταλγοί του Χίτλερ ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα την ήττα τους από τον Κόκκινο στρατό»
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
107
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ
Ρομπέρτα Μετσόλα στο 16ο Συνέδριο ΝΔ: Εντυπωσιακός ο μετασχηματισμός της Ελλάδας την τελευταία επταετία
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «διαύγεια», «αποφασιστικότητα» και έναν «εντυπωσιακό μετασχηματισμό» της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια
Ρομπέρτα Μέτσολα, Συνέδριο ΝΔ