Πολιτική

Χρυσόγονος: Βλέπει θετικά το πλαφόν στις συντάξεις

«Εγώ προσωπικά δεν θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
 

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», τόνισε πως «η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο. Η σύνταξη είναι ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του, που δεν μπορεί να εργαστεί. Συνεπώς, το να έμπαινε ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες ή επικουρικές, εγώ δεν θα το έβλεπα, προσωπικά, παράλογο και στο βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά, τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος».

Μίλησε δε για πλαφόν συνολικά από τις συντάξεις, φέρνοντας το εξής παράδειγμα:«Αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις – τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν… Να είναι κάπου – ξέρω εγώ – στις 3.000; Στις 2.500; Το συζητάμε».

Στόχος είναι, όπως είπε «να μπορέσουμε να αποφύγουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ανθρώπους, οι οποίοι το σύνολο των συντάξεων που παίρνουν – κυρία, επικουρική, κλπ – είναι στα 600, 700, μπορεί και λιγότερα. Γιατί εκεί πραγματικά τα χρειάζονται απολύτως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Μαδούρο – Το «καρφί» Μαρινάκη για τον Τσίπρα
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι με την ανακοίνωση του κ. Τσίπρα οι πολίτες θα θυμηθούν τις στενές σχέσεις, τόσο του ίδιου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με το εν λόγω καθεστώς»
Ο Νικολάς Μαδούρο 14