Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: «Η καταστροφολογία κοστίζει ακριβά»

Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μέτρα ανακούφισης, στο πλαίσιο μιας αναγκαστικής πολιτικής για να βγει η χώρα από την κρίση, που όμως δε λύνουν το πρόβλημα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το πρόβλημα θα λυθεί όταν η χώρα βγει στις αγορές επεσήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοίνωσε χρηματοδοτική “ένεση” ύψους 1 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Ως κυβέρνηση προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να συμφωνήσουμε σε κοινά σημεία και πολιτικές, ώστε να στείλουμε μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι στην κρίση χρέους», τόνισε, αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, την οποία ζητούν οι δανειστές για να… συναινέσουν με τη σειρά τους στην εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.

Ζήτησε δε να σταματήσει η καταστροφολογία γιατί «η αναπαραγωγή της κοστίζει ακριβά, πλήττοντας τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος με τη φυγή κεφαλαίων, τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και εξανεμίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πριονίζει το κλαδί που στηρίζεται η χώρα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, ο υπουργός δήλωσε ότι «η μάχη που δίνουμε για την ανάπτυξη δεν είναι μια εύκολη μάχη, αλλά θα την κερδίσουμε. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουμε τη μάχη είναι να παραμείνουμε ενωμένοι, στρατευμένοι στον κοινό σκοπό και με πεποίθηση στις δυνάμεις μας. Κι επειδή ο αγώνας μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να τον υπονομεύει. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να το κάνουμε εμείς, αναπαράγοντας με αφέλεια και επιπολαιότητα τα κηρύγματα όσων προπαγανδίζουν την καταστροφή».

Συμπλήρωσε ότι οι επιχειρηματίες σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο όταν διαμαρτύρονται για τις Τράπεζες αλλά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας οδηγεί σε υποχρεωτικά μέτρα με οδυνηρές επιπτώσεις για τη λειτουργία του Τραπεζικού συστήματος και στόχος μας σε αυτή τη φάση είναι η διάσωση των υγιών επιχειρήσεων, ενώ χαρακτήρισε ήττα το κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων. Παράλληλα ανέφερε ότι απαιτούνται πολιτικές πολύ δυναμικές για να δοθούν λύσεις και απάντηση στην κρίση για να γίνουμε πιο ταχείς και πιο αποτελεσματικοί όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ανάσα» 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα έκκληση Παπανδρέου για συναίνεση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γεωργιάδης έκανε καρδούλα στη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε στο «Γεννηματάς»: «Καταστρέψατε την προπαγάνδα της αριστεράς»
Η γυναίκα τον γέμισε με κομπλιμέντα τη στιγμή που συνδικαλιστές του επιτίθονταν λεκτικά για όσα έχει κάνει στο ΕΣΥ - «Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ» της είπε
Άδωνις Γεωργιάδης
Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» τη Νίνα Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά την παρουσία της στην τελετή για τη φρεγάτα «Κίμων»
Μέχρι τώρα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, και αναπληρώτρια η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη
Η βουλευτής του ΣΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη 10