Πολιτική

Υπόθεση Πανούση: Οι απόρρητοι διάλογοι του Λάμπρου με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Συνομιλίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου με ποινικούς,αλλά και με τρομοκράτες των Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται μέσα στους φακέλους που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει το διάλογο που είχε ο Πάνος Λάμπρου με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης ως αρχηγικό στέλεχος του συνδικάτου του εγκλήματος.

Ο Βασίλης Στεφανάκος φαίνεται να διαμαρτύρεται στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του Γιάννη Πανούση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ χαρακτηρίσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλο “άχρηστο”.
“Στεφανάκος: Με αυτόν που βάλατε εκεί δεν θα βγάλουμε άκρη
Λάμπρου: Δεν έχει αρμοδιότητα. Την αρμοδιότητα την έχει ο δικός μου
Στεφανάκος: Ούτε αυτός θα κάνει κάτι. Αυτός είναι άχρηστος, δεν τον υπολογίζουμε”, είναι ένας απο τους διαλόγους που αποκαλύπτει η εφημερίδα.

“Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει”

Από τους διαλόγους που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτεται πως ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε και με τον Γεράσιμο Τσάκαλο, κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

 Ο Γεράσιμος Τσάκαλος, κατά τη συνομιλία, αποκαλύπτει ότι πίσω από την κατάληψη στην Πρυτανεία, τον περασμένο Απρίλιο βρίσκονταν οι Πυρήνες της Φωτιάς και ότι αποχώρησαν σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση. “Εμείς ό,τι σας υποσχεθήκαμε το κάνουμε. Εσείς δεν είστε εντάξει” εμφανίζεται να λέει ο Γ. Τσάκαλος στον Π. Λάμπρου. “Εμείς είπαμε ότι θα φύγουμε από την Πρυτανεία και φύγαμε αφήνοντας εκεί μόνο 12 άτομα. Προσέξετε, όμως, και να το πεις στους δικούς σου: Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει”.

“Να καταλάβουμε τη Βουλή!”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει καταγραφεί μία συνομιλία μεταξύ του Γ.Τσάκαλου και του Ν. Μαζιώτη, πιθανότατα μετά την επίσκεψη μελών της ομάδας “Ρουβίκωνας” στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.
“Πρέπει να χτυπήσουμε στη Βουλή. Δεν φυλάσσεται καλά. Μπορούμε να την καταλάβουμε”, εμφανίζεται να λέει ο Μαζιώτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά ο Τσάκαλος τον αποθαρρύνει :”Είσαι τρελός; Αυτό που λες είναι επίθεση αυτοκτονίας”.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
19
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 9
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 8
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20