Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο: Γκάζια Μητσοτάκη στους υπουργούς – Δεν «παίζουν» εκλογές το ’22 και γενικό lockdown

«Από σήμερα, όλοι μιλάμε λιγότερο δουλεύοντας περισσότερο». Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Και αφού… έβαλε (λίγα) γκάζια στους υπουργούς του, τους… καθησύχασε ότι εκλογές μέσα στο 2022 δεν θα γίνουν.

Δουλειά και περισσότερα αποτελέσματα ζήτησε, ουσιαστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους υπουργούς του. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα (04.10.2021) ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με πολλούς τρόπους πως… δυο πράγματα δεν «παίζουν»: οι πρόωρες εκλογές και το lockdown σε όλη τη ώρα.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. 

Και εκτός από δουλειά, ζήτησε από τους υπουργούς του να μη σκέφτονται… προεκλογικά. «Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους. Με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ypourgiko

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown»

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο και για το ενδεχόμενο η χώρα να ξαναμπει στον… πάγο με ένα γενικό lockdown. Και αυτό το ενδεχόμενο, το απέκλεισε κατηγορηματικά.

«Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ό,τι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση lockdown».

Προανήγγειλε δε ότι Τετάρτη (06.10.2021) θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ (που αναζητά επικεφαλής μετά την παραίτηση Αρκουμανέα) αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο εκπέμπονται πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους.

Εξάλλου, μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις και για τη νέα επιτροπή που θα συγκροτηθεί και η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13
Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας – Στον «αέρα» το κόμμα
«Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, στο Έκτακτο Συνέδριο που συγκαλώ, θα πάρουμε όλοι μαζί την απόφαση για το μέλλον του Κινήματος Δημοκρατίας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
21