Πολιτική

Ζαχαράκη: Οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από το 2019

Πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας, επισημαίνει η κυρία Ζαχαράκη.

«Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θα είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η Σοφία Ζαχαράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από φέτος και συγκεκριμένα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για όλα τα προϊόντα.

«Το 2020, οι πολίτες θα δουν τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ κατά 20% τον πρώτο χρόνο και επιπλέον 10% τον επόμενο χρόνο. Ο φόρος των επιχειρήσεων μειώνεται από το 28% στο 24% το 2020 και πέφτει στο 20% τον επόμενο χρόνο. Συγχρόνως μειώνουμε εισφορές και όλες οι επόμενες μειώσεις και καταργήσεις φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων αρχίζουν επίσης από το 2020», καταλήγει.

Διαψεύδει, επίσης, κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο υιοθέτησης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης κι αντιθέτως σημειώνει ότι το ιστορικό χαμηλό των ελληνικών ομολόγων θα έχει θετικό αντίκτυπο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, λόγω της μείωσης του κόστους δανεισμού τους. Η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνει, εξάλλου, ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι «η προσέλκυση νέων επενδύσεων σε ένα περιβάλλον σταθερότητας, σοβαρότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη τονίζει, εξάλλου, ότι ουδείς δικαιούται να προεξοφλεί το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά σημειώνει πως «η Ελλάδα χρειάζεται την επομένη των εκλογών μια ισχυρή κυβέρνηση που στο εξωτερικό θα μιλάει με ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη και στο εσωτερικό θα παίρνει αποφάσεις με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Και η κυβέρνηση αυτή, με την ψήφο των πολιτών, θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ως προς τη σύνθεση της κυβέρνησης, απορρίπτοντας τα περί επετηρίδας ή εσωκομματικών συσχετισμών, η κυρία Ζαχαράκη σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το ράψιμο και το προβάρισμα κουστουμιών ας τα αφήσουμε στους οίκους ραπτικής. Και τον σχηματισμό της κυβέρνησης ας τον αφήσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα είναι σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση αγροτών – κυβέρνησης: Οι νέες πληρωμές, οι βουλευτές επαρχίας και το τελεσίγραφο για ανοιχτούς δρόμους
«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι περισσότεροι ακόμα κι από πέρυσι. Κατανέμονται, όμως, σε δύο δόσεις και στη δεύτερη δόση θα γίνει το "ταμείο", η εξόφληση»
Μπλόκο αγροτών
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 71