Tasteit

Greek Chefs Abroad: Γιορτάζοντας 5 χρόνια με μερικούς από τους καλυτέρους Έλληνες σεφ του εξωτερικού

Greek Chefs Abroad: Γιορτάζοντας 5 χρόνια με μερικούς από τους καλυτέρους Έλληνες σεφ του εξωτερικού

Τα πέμπτα του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Greek Chefs Abroad του Ομίλου Mar-Bella Collection έχοντας διανύσει πέντε χρόνια δημιουργικής πορείας ως το μοναδικό γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Έλληνες σεφ που αναζήτησαν την γαστρονομική τους έκφραση στο εξωτερικό και διαπρέπουν διεθνώς.

Αυτή τη φορά, οι σεφ δημιουργούν πρωτοποριακά 5 dishes μενού, τα οποία περιλαμβάνουν ένα signature πιάτο, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με σύγχρονη προσέγγιση, ένα πιάτο με μοριακές ή fusion τεχνικές, ένα πιάτο εμπνευσμένο από το προσωπικό τους ταξίδι στο εξωτερικό και ένα που συμβολίζει το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα μενού των event θα συνοδεύσουν εκλεκτές προτάσεις κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα από το Κτήμα Γεροβασιλείου, το Κτήμα Άλφα, από την Oenops wines, αλλά και ετικέτες από την Aiolos wines κάνοντας τα απόλυτα pairings.

 «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσω της συνεργασίας μας με διακεκριμένους και ταλαντούχους Έλληνες σεφ του εξωτερικού, τους προσκαλούμε πίσω στην Ελλάδα, προσφέροντας στο κοινό της Mar-Bella Collection την ευκαιρία να ανακαλύψει την γαστρονομική τους κουλτούρα» σημειώνει ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Περικλής Γομπάκης.

To  εντυπωσιακό line up αποτελείται από τους Γιώργο Καταρά, Giorgio Pintzas Monzani, Τάκη Παναγάκη, Αρσένιο Φουρκιώτη και Νίκο Κουλούσια.

Γιώργος Καταράς | Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 — Pearl, Elix

Γεννημένος στην Αθήνα και αρχικά μουσικός, ο Γιώργος Καταράς στράφηκε μετά την αποφοίτηση του στη μαγειρική και εκπαιδεύτηκε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη, ενώ το δικό του Michelin-starred εστιατόριο στο Άμστερνταμ έκλεισε λόγω πανδημίας. Σήμερα, διευθύνει το CUE Amsterdam, ένα πρωτοποριακό listening bar που συνδυάζει γαστρονομία και μουσική. Η κουζίνα του συνδυάζει βορειοευρωπαϊκή τεχνική με μεσογειακή φρεσκάδα, δίνοντας έμφαση στην έκφραση μέσω γεύσης.  

O chef Γιώργος Καταράς

Giorgio Pintzas Monzani | Σάββατο 12 Ιουλίου, 2025 — Apaggio, Nido

Ιταλοέλληνας σεφ και συγγραφέας με βάση την Ιταλία, συνδέει ελληνική και ιταλική κουζίνα με δημιουργικότητα και σεβασμό στην παράδοση. Διδάσκει στο Congusto Institute στο Μιλάνο και παντρεύει παραδοσιακά υλικά όπως ο ελληνικός τραχανάς ή το τυρί πεκορίνο από την Αμφιλοχία με μοντέρνες τεχνικές δημιουργώντας αριστουργήματα. Είναι επίσης σημαντική η συμμέτοχή του σε γαστρονομικές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς όπως το Pitti Taste 2025 στη Φλωρεντία.

O chef Giorgio Pintzas Monzani
O chef Giorgio Pintzas Monzani

Τάκης Παναγάκης | Πέμπτη 24 Ιουλίου, 2025 — Apaggio, Nido

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, εργάστηκε στο Etrusco στην Κέρκυρα, πριν μετακομίσει στην Ολλανδία και να εμπλουτίσει την εμπειρία του σε μισελενάτα εστιατόρια όπως τα Harderwijk, Brouwerskolkje, Overveen και Mazie. Σήμερα, ηγείται του δικού του εστιατορίου Elea στη Χάγη και η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από ελληνικές επιρροές, δημιουργικότητα και καθαρές γεύσεις που παντρεύουν τεχνική και παράδοση.

O chef Τάκης Παναγάκης
O chef Τάκης Παναγάκης

Αρσένιος Φουρκιώτης | Σάββατο 29 Αυγούστου, 2025 — Pearl, Elix

Εγκατεστημένος στη Φινλανδία, ο Αρσένιος προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσω του δικού του bistrot, Le Greq στο Ελσίνκι και έχει αφιερώσει την τέχνη του στην ανάδειξη της κουζίνας της πατρίδας του με σύγχρονο τρόπο. Δίνει έμφαση σε εποχικά υλικά και πιάτα με καθαρές, αυθεντικές γεύσεις. Το μενού ανανεώνεται πέντε φορές το χρόνο, και όλα τα στοιχεία παρασκευάζονται εντός του εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένης της πίτας, του γιαουρτιού και του παγωτού. 

O chef Αρσένιος Φουρκιώτης

Νίκος Κουλούσιας | Σάββατο 30 Αυγούστου, 2025 — Apaggio, Nido

Γεννήθηκε στην Κοζάνη κι έχει θητεύσει σε εστιατόρια σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Απόφοιτος των New England Culinary Art Institute και Claude Dornier-Schule Friedrichshafen, χάρη στη διεθνή του παρουσία, συνέβαλλε στην ίδρυση σχολής μαγειρικής τέχνης στο Λίβανο. Έχει μαγειρέψει για βασιλικές οικογένειες, κυβερνήσεις και διασημότητες με highlights το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν και τους εορτασμούς των 70 χρόνων βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το πάθος του για τα τοπικά υλικά είναι αξιοσημείωτο, ιδιαίτερα η χρήση τρούφας, κρόκου και μελιού από την Κοζάνη – στοιχεία που έχουν συμβάλει στην απόκτηση διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του Καλύτερου Σεφ στη Βόρεια Ελλάδα.

O chef Νίκος Κουλούσιας

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Mar-Bella Collection

Πρόκειται για έναν οικογενειακό όμιλο τεσσάρων πολυτελών και πολυβραβευμένων ξενοδοχείων πέντε αστέρων που διακρίνονται για την ξεχωριστή φυσιογνωμία τους, όλα γύρω από το Ιόνιο Πέλαγος.

Από το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου, το εμβληματικό Mar-Bella, στην Κέρκυρα που άνοιξε πριν από 50 χρόνια και μέχρι σήμερα παρέχει μια κορυφαία all-inclusive πρόταση τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες, μέχρι το adults–only Nido, ένα Small Luxury Hotel of the World, που άνοιξε το 2018 και αποτελεί ένα γαλήνιο καταφύγιο για ζευγάρια.

Το Elix, εντάχθηκε στη συλλογή το 2021 και βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου, στη δυτική πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι ο ιδανικός προορισμός για ζευγάρια και οικογένειες με μεγάλα παιδιά που αναζητούν περιπέτειες στη φύση και συμπεριλήφθηκε στη Hot List 2022 του Condé Nast Traveller.

Αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες του το Avali, το νεότερο μέλος της οικογένειας, έτοιμο να υποδεχτεί ζευγάρια, φίλους, solo ταξιδιώτες και νεαρές οικογένειες με παιδιά άνω των 6 ετών που επιθυμούν παραθαλάσσιες διακοπές χωρίς τυπικότητες και επιτηδευμένη πολυτέλεια, αλλά με τις πέντε αστέρων υπηρεσίες και την σφραγίδα του Ομίλου.

Όλα τα καταλύματα προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια μεγάλη ποικιλία από εξατομικευμένες δραστηριότητες και αποκλειστικές υπηρεσίες, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή και την κουλτούρα της, με την αλυσίδα να συνεχίζει να πρωτοπορεί στην πολυτελή φιλοξενία στην Κέρκυρα και στην Πάργα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα