Τα πέμπτα του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Greek Chefs Abroad του Ομίλου Mar-Bella Collection έχοντας διανύσει πέντε χρόνια δημιουργικής πορείας ως το μοναδικό γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Έλληνες σεφ που αναζήτησαν την γαστρονομική τους έκφραση στο εξωτερικό και διαπρέπουν διεθνώς.
Αυτή τη φορά, οι σεφ δημιουργούν πρωτοποριακά 5 dishes μενού, τα οποία περιλαμβάνουν ένα signature πιάτο, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με σύγχρονη προσέγγιση, ένα πιάτο με μοριακές ή fusion τεχνικές, ένα πιάτο εμπνευσμένο από το προσωπικό τους ταξίδι στο εξωτερικό και ένα που συμβολίζει το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα μενού των event θα συνοδεύσουν εκλεκτές προτάσεις κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα από το Κτήμα Γεροβασιλείου, το Κτήμα Άλφα, από την Oenops wines, αλλά και ετικέτες από την Aiolos wines κάνοντας τα απόλυτα pairings.
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσω της συνεργασίας μας με διακεκριμένους και ταλαντούχους Έλληνες σεφ του εξωτερικού, τους προσκαλούμε πίσω στην Ελλάδα, προσφέροντας στο κοινό της Mar-Bella Collection την ευκαιρία να ανακαλύψει την γαστρονομική τους κουλτούρα» σημειώνει ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Περικλής Γομπάκης.
To εντυπωσιακό line up αποτελείται από τους Γιώργο Καταρά, Giorgio Pintzas Monzani, Τάκη Παναγάκη, Αρσένιο Φουρκιώτη και Νίκο Κουλούσια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιώργος Καταράς | Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 — Pearl, Elix
Γεννημένος στην Αθήνα και αρχικά μουσικός, ο Γιώργος Καταράς στράφηκε μετά την αποφοίτηση του στη μαγειρική και εκπαιδεύτηκε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη, ενώ το δικό του Michelin-starred εστιατόριο στο Άμστερνταμ έκλεισε λόγω πανδημίας. Σήμερα, διευθύνει το CUE Amsterdam, ένα πρωτοποριακό listening bar που συνδυάζει γαστρονομία και μουσική. Η κουζίνα του συνδυάζει βορειοευρωπαϊκή τεχνική με μεσογειακή φρεσκάδα, δίνοντας έμφαση στην έκφραση μέσω γεύσης.