Site icon NewsIT
12:00 | 13.05.25

Mini corn dog muffins: Λιχουδιά για τα παιδικά πάρτι

Mini corn dog muffins

Mini corn dog muffins

Ηλιάνα Σκιαδά

Και όχι μόνο

Tο κορν ντογκ, δηλαδή το χοτ ντογκ, σε κουρκούτι και όχι μέσα σε ψωμάκι, συναντά τα αλμυρά μάφιν και τα λουκανικοπιτάκια.

Δεν υπάρχει καρναβάλι, συναυλία, η υπαίθρια γιορτή, στη Αμερική, που δεν θα βρεις corn dogs.

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και παιχνιδιάρικη και χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα για να προετοιμαστούν και να ψηθούν, αυτά τα αλμυρά κεκάκια με το λουκανικάκι, στο κέντρο τους.

Είναι ιδανικά για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι, για μεζεδάκι σε μία συγκέντρωση ενηλίκων, για το σχολείο, για το πικνικ, για το ταξίδι.

Το ωραίο με αυτή τη συνταγή, είναι ότι ψήνεται στον φούρνο και όχι στο τηγάνι, όπως τα κλασικά corn dogs και μπορούμε να τα σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα, σε μπολάκια.

Mini corn dog muffins

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι (207 γρ.) κίτρινο καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι (168 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ( 78 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ( 130 γρ.) βούτυρο, λιωμένο (για περισσότερη γεύση, ροδίστε το βούτυρο )
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (αν δεν έχετε διαθέσιμο, μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι αναμειγνύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο σε 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα, ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να πήξει)
  • 6 λουκάνικα για χοτ ντογκ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε, ενα ταψί για μίνι μάφιν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ, ενώνουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το ξινόγαλα.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι ή ίχνη αλευριού.

Κόβουμε τα λουκάνικα χοτ ντογκ σε κομμάτια πάχους 2,5 εκατοστών. Συνολικά θέλουμε 20 κομμάτια.

Βάζουμε τη ζύμη σε κανάτα, για να πέφτει εύκολα και γεμίζουμε 20 θήκες από τις 24, που έχει συνήθως το ταψί.

Πιέζουμε ένα κομμάτι χοτ ντογκ στο κάθε μείγμα, φροντίζοντας το λουκάνικο να φτάσει μέχρι κάτω.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα μάφιν να φουσκώσουν, να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Βγάζουμε τα μάφιν από το ταψί με τη βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας και τα σερβίρουμε, ζεστά με μουστάρδα, κέτσαπ ή όποια άλλη σάλτσα μας αρέσει.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version