Με μέλι και αρώματα λεμονιού
Φανταστείτε μια γλυκιά τυρόπιτα, αφράτη και κρεμένια.
Μόλις βγει από τον φούρνο θα την περιχύσουμε με μέλι, δίνοντας της ένα αρωματικό σιρόπιασμα.
Αυτή η πίτα, δεν έχει φύλλο, κάνει ωστόσο κρούστα και μοσχοβολάει ξύσμα λεμονιού και κανέλα.
Χρησιμοποιούμε ανθότυρο που την κάνει «αφρό», ελαφριά και υπέροχη.
Τα παρακάτω υλικά, δίνουν 12 κομμάτια.
Ανθοτυρόπιτα μελωμένη
Υλικά:
- 700 γρ. ανθότυρο
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 8 αυγά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί
- 4 κ.σ. μέλι για να μελώσουμε το γλυκό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Χτυπάμε στο μίξερ, το ανθότυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψί και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνουμε, αμέσως, με το μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.