Site icon NewsIT
16:11 | 01.08.25

Εύκολη κουρκουτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και ανθότυρο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα

Ηλιάνα Σκιαδά

Και αγελαδινό γιαούρτι

Οι τυρόπιτες αρέσουν σχεδόν σε όλους και γίνονται ανάρπαστες και στα τραπέζια.

Είναι καλή ιδέα και για γρήγορο πρωινό στο χέρι ή για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο.

Αυτή η συνταγή για εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι, μπορεί να είναι έτοιμη σε 45 λεπτά, με την προετοιμασία και το ψήσιμο.

Τα παρακάτω υλικά βγάζουν περίπου 10-12 κομμάτια.

Αν σας αρέσει το σουσάμι στις πίτες, μπορείτε να πασπαλίσετε με μια χούφτα σουσάμι, το κάτω μέρος του ταψιού, πάνω από τη λαδόκολλα και με άλλη μία χούφτα, την επιφάνεια.

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό, πλήρες
  • 50 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φέτα σκληρή, τρίμμα
  • 150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό.

Ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο, μέσα σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τρίβουμε πιπέρι. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

Ρίχνουμε στο κουρκούτι τα τυριά και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα σιλικόνης.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι, η τυρόπιτά μας, να πάρει ωραίο χρώμα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version