Site icon NewsIT
12:00 | 19.05.25

Εύκολο κέικ με ανανά και καρύδα σαν σιροπιαστό

Κέικ με ανανά και καρύδα

Κέικ με ανανά και καρύδα

Ηλιάνα Σκιαδά

Δεν χρειάζεται μίξερ

Αυτό το κέικ με τα τροπικά υλικά, είναι πολύ εύκολο και πολύ αρωματικό.

Μοσχοβολάει ανανά και καρύδα και έχει «υγρή» υφή, σαν να το έχουμε σιροπιάσει.

Στα περίεργα, είναι ότι το βούτυρο δεν μπαίνει στο μείγμα του κέικ, αλλά λιωμένο στη επικάλυψη, την οποία θα βάλουμε στο κέικ, μόλις βγει καυτό από τον φούρνο.

Tip 1: μην πετάξετε τον χυμό από την κονσέρβα του ανανά, γιατί θα δώσει περισσότερο άρωμα και υγρασία στο γλυκό μας.

Tip 2: για να μην ταλαιπωρηθείτε να κάνετε ψιλά κομματάκια τον ανανά, μπορείτε να τον βάλετε στο multi να χτυπηθεί 2-3 φορές μέχρι να σπάσουν τα κομμάτια του, αλλά να μην γίνει πουρές.

Εύκολο κέικ με ανανά

Υλικά:

Για το κέικ:

  • βούτυρο για το ταψί
  • 2 φλιτζάνια ( 240 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κονσέρβα (500 γραμμάρια) ανανά (που θα τον κόψουμε κομματάκια – σαν κιμά), με το χυμό του
  • 1 φλιτζάνι ( 200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 115 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ζαχαρωμένη καρύδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε ένα κλασικό πυρέξ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τον ανανά (με τους χυμούς), τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ στο ταψί και ψήνουμε, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγουμε στο κέντρο, για 35 – 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα εβαπορέ και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, περίπου 3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την καρύδα και το αλάτι.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, κάνουμε σε όλη την επιφάνεια, τρύπες σε ένα ξυλάκι από σουβλάκι, μέχρι κάτω.

Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε την επικάλυψη και με ένα κουτάλι την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version