Μαγειρέματα κόντρα στον καύσωνα
Όσο ο ήλιος χαϊδεύει τις ακτές, αλλά και την πόλη, οι μυρωδιές από τις κουζίνες γεμίζουν τον αέρα και το καλοκαίρι μεταμορφώνει το μενού μας.
Το εβδομαδιαίο μας ταξίδι στις γεύσεις, ξεκινά με παραδοσιακά γεμιστά και συνεχίζει με καγιανά, ενισχυμένο με λουκάνικο.
Οι σαρδέλες στον φούρνο, καλύπτουν τις ανάγκες μας σε πολύτιμα Ω3 και μια κρύα σούπα, γκασπάτσο, με τα υλικά της χωριάτικης, είναι βάλσαμο μέσα στον καύσωνα.
Οι απολαυστικές και γρήγορες μακαρονάδες, είναι μια άμεση απάντηση στην πείνα.
Τα υλικά της εποχής, μπορούν να ενταχθούν, εύκολα, στις σάλτσες για τα ζυμαρικά και να σερβιριστούν ως κρύα ή ζεστά πιάτα, ανάλογα με τα κέφια μας.
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
Δευτέρα
Παραδοσιακά γεμιστά: το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, το ετοιμάζετε από την Κυριακή και την Δευτέρα, η γεύση του, είναι καλύτερη.
Ψώνια: πιπεριές, ντομάτες, ρύζι, κρεμμύδια, μυρωδικά (πιπέρι, μαϊντανό, άνηθος), ελαιόλαδο.
Τρίτη
Καγιανά με λουκάνικο: εύκολο φαγητό στο οποίο μπορούμε να βάλουμε όποιο λουκάνικο προτιμάμε ακόμη και γαλοπούλας.
Ψώνια: λουκάνικα, αυγά, ντομάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο.
Τετάρτη
Σαρδέλες ψητές στον φούρνο: ένα ταψί γεμάτο Ω3 και νοστιμιά. Ζητήστε από τον ψαρά να σας τις καθαρίσει. Έτσι ο κόπος είναι μηδενικός.
Ψώνια: σαρδέλες, ντομάτες, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι, μυρωδικά (μαϊντανός).
Πέμπτη
Σούπα γκασπάτσο: η διάσημη, μεσογειακή, κρύα σούπα ντομάτας.
Ψώνια: ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι, ψωμί, αλάτι, πιπέρι.
Παρασκευή
Μακαρονάδα με γιαούρτι και κρουτόν: γίνεται με ό,τι ζυμαρικά σας αρέσουν και το γιαούρτι κάνει κρεμώδη, αλλά κρατάει ελαφριά, την σάλτσα.
Ψώνια: ζυμαρικά (ταλιατέλες), γιαούρτι (πρόβειο ή αγελαδινό), σκόρδο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, ψωμί, μυρωδικά (μαϊντανός).