Επειδή καλοκαιριάζει, το μενού ακολουθεί
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά το καλοκαιράκι είναι εδώ, σκονισμένο, βροχερό, αλλά είναι εδώ.
Η διάθεσή μας και η όρεξή μας για φαγητό αλλάζει.
Πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται νησιά και παραθαλάσσια ταβερνάκια.
Άρα, η όρεξή μου, τραβάει φαγητά καλοκαιρινά και για την ακρίβεια το βασιλιά της καλοκαιρινής κουζίνας, τα γεμιστά. Με αυτά θα ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα.
Σας προσκαλώ να τα φτιάξετε, πολλές φορές μέσα στη σεζόν τους και μετά από 2-3 προσπάθειες θα τα φτιάχνετε για την πλάκα σας. Σας έχω συνταγή άμεσα.
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
Δευτέρα
Γεμιστά: αλήθεια, το φαγητό αυτό είναι συνθήκη, είναι ιδέα, είναι συναισθηματική κατάσταση. Μπορούμε όλοι να φτιάξουμε γεμιστά, μόλις πάρουμε το κολάι, στο να «κουφώνουμε» να αδειάζουμε, δηλαδή, τις ντομάτες.
Ψώνια: ντομάτες, πιπεριές πράσινες και Φλωρίνης, μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο, ρύζι καρολίνα.
Τρίτη
Πένες με κοτόπουλο και μανιτάρια: αυτός ο συνδυασμός, μπορεί να φαγωθεί ως ζεστό φαγητό ή ως κρύα σαλάτα.
Ψώνια: Στήθος κοτόπουλου, μανιτάρια, σκόρδο, εστραγκόν, κρέμα γάλακτος light, παρμεζάνα.
Τετάρτη
Φακές με γλυκοπατάτες και καρότα: και αυτός ο συνδυασμός μπορεί να καταναλωθεί ως ζεστό πιάτο, αλλά και ως σαλάτα.
Ψώνια: Φακές, γλυκοπατάτες, καρότα, κρεμμύδι, ντομάτες.
Πέμπτη
Κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα μέσα σε ψωμάκια με λιωμένο τυρί: Το απόλυτο New York sub, δηλαδή σάντουιτς με μοσχαρίσιους κεφτέδες, σε σάλτσα ντομάτας, πικάντικη ή γλυκιά, με λιωμένο τυρί στην κορυφή. Από τις καλύτερες απαντήσεις στην ερώτηση: «τι φαΐ έχουμε;».
Ψώνια: Μοσχαρίσιος κιμάς, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανός, ρίγανη, αυγό, φρυγανιά, πελτές ντομάτας, tabasco ή ζάχαρη (για τη σάλτσα), ψωμάκια για σάντουιτς μακρουλά, κασέρι τριμμένο.
Παρασκευή
Σολομός Ceasar: εύκολο πιάτο, (μόλις 2 υλικά) χορταστικό και θρεπτικό, που ετοιμάζεται σε ένα τέταρτο. Το γλασάρισμα με την αγαπημένη σάλτσα Ceasar, του δίνει υπέροχη γεύση.
Ψώνια: φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα, σάλτσα ceasar (από το κατάστημα)