Γεύση και ισορροπία
Άλλο ένα μενού με τα υλικά της εποχής, σε γεύματα ισορροπημένα.
Με συνταγές εύκολες στην εκτέλεση και με συστατικά που είναι εύκολο να βρούμε στην αγορά.
Ένα λαδερό λεμονάτο και χυλωμένο και ζυμαρικά με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα, για την αρχή της εβδομάδας.
Ένα ψάρι, πλούσιο σε Ω3, όπως ο σολομός, με θρεπτικές γλυκοπατάτες, στον φούρνο.
Και μία πίτσα, χειροποίητη και σπιτική, για το κλείσιμο της εργάσιμης, για τους περισσότερους, εβδομάδας.
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
Δευτέρα
Λαχανόρυζο: λεμονάτο γίνεται συνήθως, αλλά κάποιοι το κάνουν και κοκκινιστό. Το σερβίρουμε με γιαούρτι.
Ψώνια: λάχανο άσπρο, ρύζι καρολίνα, καρότο, κρεμμύδι, άνηθος, λεμόνια.
Τρίτη
Ζυμαρικά με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα: μπορεί να είναι όποια ζυμαρικά προτιμάτε και να τα στολίσετε με όποιo σκληρό, αλμυρό τυρί προτιμάτε. Το μεσαίο στρώμα σάλτσας με κεφτέδες, είναι αδιαπραγμάτευτο.
Ψώνια: κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος, ζυμαρικά, ψωμί μπαγιάτικο (για τα κεφτεδάκια), αυγό, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ, μαϊντανός φρέσκος, ρίγανη αποξηραμένη, τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)
Τετάρτη
Σολομός με γλυκοπατάτες: Ω3, φυτικές ίνες και βιταμίνες στο πιάτο. Αλλά και πολλή γεύση.
Ψώνια: φιλέτα σολομού, γλυκοπατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη ή θυμάρι.
Πέμπτη
Ρεβίθια με σπανάκι: το φαγητό αυτό γίνεται στον φούρνο, άσπρο ή κόκκινο.
Ψώνια: ρεβίθια, σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα κονκασέ, λεμόνι, άνηθο.
Παρασκευή
Πίτσα σπιτική: αυτή είναι μια τέλεια αφορμή για να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.
Ψώνια: ζύμη για πίτσα (ή υλικά για σπιτική: αλεύρι, μαγιά, νερό, λάδι, αλάτι), σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, γκούντα ή άλλο τυρί που λιώνει, ζαμπόν / μπέικον / πεπερόνι, μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα), πιπεριές, ρίγανη.