Site icon NewsIT
08:00 | 23.05.25

Ολόκληρο μοσχαρίσιο φιλέτο ψητό στον φούρνο με εστραγκόν

Ολόκληρο φιλέτο μόσχου

Ολόκληρο φιλέτο μόσχου

Ηλιάνα Σκιαδά

Για ένα πολυτελές δείπνο

Ένα πιάτο για ιδιαίτερες περιστάσεις και για όταν έχουμε να ευχαριστήσουμε, πολύ αγαπημένους ανθρώπους.

Το φιλέτο του μόσχου, είναι ένα πολυτελές, ακριβό κομμάτι που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, όταν υπάρχει μια σπουδαία αφορμή.

Όπως μια αποφοίτηση, μία συγκατοίκηση, μια συνεργασία ή μια νέα σχέση που πρέπει να επικοινωνηθεί προς τα έξω.

Ένα καθιστό δείπνο, δεν χρειάζεται πολλά, αλλά εκλεκτά υλικά και ένα καλό κρασί.

Ένα τόσο φίνο κομμάτι κρέατος, θέλει δίπλα του, μόνο μία πράσινη σαλάτα, μία σάλτσα και μία τραγανή μπαγκέτα. Αν θέλουμε, βάζουμε στο τραπέζι και ένα πλατό τυριών, για μετά.

Ολόκληρο φιλέτο μόσχου στον φούρνο

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο φιλέτο μοσχαρίσιου φιλέτου (2 κιλά)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 10 κλωνάρια φρέσκο εστραγκόν

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς.

Τοποθετούμε το φιλέτο σε ένα ταψί και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.

Αλείφουμε το κρέας με τις 2 κουταλιές λάδι.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι (θα σας φανεί πολύ, αλλά πιστέψτε με, κάνει τη διαφορά).

Τοποθετούμε τα κλωνάρια του εστραγκόν γύρω από το μοσχάρι και δένουμε σε 4 ή 5 σημεία με σπάγκο κουζίνας για να μείνουν στη θέση τους.
Στη συνέχεια αλείφουμε τα εστραγκόν με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε το φιλέτο για 1½ ώρα (rare – medium rare ψήσιμο).

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Κόβουμε σε φέτες, στο πάχος που θέλουμε και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανικά με σος μπεαρνεζ ή με σάλτσα μαγιονέζα με βασιλικό και παρμεζάνα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version