Με παραδοσιακές και μοντέρνες επιλογές
Καλοκαίρι με αγαπημένα φαγητά που γίνονται με φρέσκα υλικά και ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές.
Αυτό το εβδομαδιαίο διατροφολόγιο, προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων και θρεπτικών συστατικών.
Τα πιάτα είναι κάποιες φορές απλά, αλλά τη αναμονής και κάποιες άλλες, εύκολα και γρήγορα.
Εδώ σας έχω τι θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για τα μαγειρέματα όλης της εβδομάδας, αναλυτικά για κάθε φαγητό.
Ένα μπολ με καρπούζι και ένα μπολ με πεπόνι, κομμένα έτοιμα, είναι το καλύτερο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες, ενώ τα βράδια, μπορείτε να τα προσφέρετε με φέτα και προσούτο, αντίστοιχα.
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
Δευτέρα
Παραδοσιακή ρεβυθάδα φούρνου: επειδή το φαγητό αυτό θέλει πολλές ώρες, για μούλιασμα και ψήσιμο στη γάστρα, το ετοιμάζουμε από την Κυριακή ή το Σάββατο το βράδυ, αν πρόκειται να το αφήσουμε όλη τη νύχτα να σιγομαγειρεύεται στον φούρνο. Αξίζει όλη την αναμονή.
Υλικά: ρεβύθια, κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτες, δαφνόφυλλα, ελαιόλαδο.
Τρίτη
Ταλιατέλες ογκρατέν με τυριά, μπέικον και ντοματίνια: το κλασικό, το μακαρονοσουφλέ, το ελληνικόν.
Ψώνια: ταλιατέλες, μπέικον, τυριά τριμμένα (μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι), ντοματίνια, κρέμα γάλακτος, βούτυρο.
Τετάρτη
Παϊδάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου: κόβουμε λεπτές τις πατάτες για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με τα παϊδάκια κοτόπουλου.
Ψώνια: 1 κοτόπουλο κομμένο σε λεπτά παϊδάκια, πατάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, λεμόνια, μουστάρδα.
Πέμπτη
Κιμάς stir fry με ρύζι: φαγάκι με ασιατικό άρωμα, που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά.
Ψώνια: κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος), ρύζι (κατά προτίμηση μπασμάτι ή jasmine), φρέσκα κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τσίλι φρέσκο, σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο.
Παρασκευή
Κολοκυθόπιτα με ανθότυρο και δυόσμο: γίνεται με όποιο φύλλο έχετε και σας αρέσει, ακόμη και σε μορφή τάρτας, ανοιχτή, δηλαδή. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να στραγγίσετε τα τριμμένα κολοκύθια, καλά, για να μην νερώσει η γέμιση.
Ψώνια: κολοκυθάκια, ανθότυρο, φύλλο, αυγά, κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), άνηθος και δυόσμος.