Δύο σε ένα
Όταν κάνει πολλή ζέστη θέλουμε στο τραπέζι μας δροσερές σαλάτες και συνοδευτικά πιάτα.
Η κρύα πατατοσαλάτα, είναι ιδανική λύση για να σερβίρετε με τα ψητά σας.
Αν την συνδυάσουμε με το δροσερό τζατζίκι, τότε έχουμε τα δύο αγαπημένα συνοδευτικά του μπάρμπεκιου, σε ένα.
Έχω δύο tips για αυτή την πατατοσαλάτα με ντρέσιγκ από τζατζίκι:
Βράζουμε τις πατάτες σε γενναιόδωρα αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν τις ανακατεύουμε, όσο ακόμη είναι καυτές, με λίγο ελαιόλαδο.
Πατατοσαλάτα με ντρέσινγκ τζατζίκι
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
- 8 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζάνι αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες,
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι με τη φλούδα τριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, από περίπου 1/2 λεμόνι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι.
Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, μέχρι να φτιάξουμε το ντρέσινγκ τζατζίκι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο αγγούρι, αφού το στύψουμε καλά να φύγουν τα υγρά του, με το τριμμένο σκόρδο, το λεμόνι, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και τέλος το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ντρέσινγκ, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.