Tasteit

Πώς να φτιάξετε πιτσο-σάντουιτς με τυρί και ντομάτα

Για τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες

Το σάντουιτς αυτό έχει όνομα. Λέγεται Marv ‘n’ Joe’s και είναι η απάντηση στις μεταμεσονύχτιες λιγούρες.

Σίγουρα αυτό το σάντουιτς, ξεκίνησε τη διαδρομή του, σε κάποια φοιτητική εστία, όπου οι ένοικοι έψαχναν τι να φάνε μέσα στη νύχτα και ενώ είχαν μόνο ψωμί, τυρί, βούτυρο και ντομάτα.

Τα ψημένα ανοιχτά σάντουιτς, γκρατινάρονται στο γκρίλ και έτσι μοιάζουν πολύ με ατομικά πιτσάκια.

Σαφώς και μπορείτε να τα «φορτώσετε» με πεπερόνι ή κάποιο αλλαντικό.

Επίσης μπορείτε να αλείψετε το ψωμί, με σκορδοβούτυρο, αντί για απλό βούτυρο, ανακατεύοντας μέσα σε αυτό σκόρδο, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανοιχτό σάντουιτς με τυρί και ντομάτα

Υλικά:

  • 1 μεγάλη φέτα προζυμένιο ψωμί, κομμένη στη μέση, ή 2 μικρότερες φέτες 
  • 1 κ.γ. βούτυρο  
  • 2 μεγάλες φέτες ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 φέτες τυρί γραβιέρα ή κασέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, κατά βούληση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το γκριλ, με μέτρια θερμοκρασία.

Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί. Αλείφουμε με βούτυρο.

Προσθέτουμε μια φέτα ντομάτας σε κάθε κομμάτι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Βάζουμε τη γραβιέρα πάνω από κάθε φέτα ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Ταβέρνα Οικονόμου: H καλλιτεχνική εκδοχή της νοστιμιάς
Οι Παριζιάνοι έχουν τα μπιστρό, οι Ιταλοί τις τρατορίες κι εμείς τις ταβέρνες. Ανάμεσά τους, σταθερή αξία αποτελεί αυτό το ιστορικό στέκι των Πετραλώνων, για τα γεμιστά, τους λαχανοντολμάδες, το στιφάδο, τους γίγαντες, τις μπάμιες και το κοκκινιστό, αλλά και τα έργα Τέχνης.
Ταβέρνα Οικονόμου: H καλλιτεχνική εκδοχή της νοστιμιάς 1