Με γαρίδες στη θέση του αστακού
Τα lobster rolls, έχουν γίνει μόδα και στην Ελλάδα. Πρόσφατα άνοιξε μαγαζί, στο κέντρο που σερβίρει μόνο τέτοια: αφράτα, μακρόστενα, μπριός, γεμισμένα με αστακό και διάφορες σάλτσες.
Για ένα πολύ πιο γρήγορο, πολύ πιο εύκολο, πολύ πιο οικονομικό και (τολμώ να πω) εξίσου νόστιμο, καλοκαιρινό σάντουιτς, σας προτείνω αυτή τη συνταγή, για βουτυράτα σάντουιτς με γαρίδα, χωρίς μαγείρεμα.
Χρειάζονται συνολικά 15 λεπτά για να ετοιμαστoύν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προμαγειρεμένες καθαρισμένες γαρίδες, ώστε να μην χρειάζεται, καν, να ανάψετε την κουζίνα.
Ένα γευστικό μείγμα από μαγιονέζα, λιωμένο βούτυρο, φρέσκο μαϊντανό, σχοινόπρασο και μια πινελιά πικάντικης σάλτσας Sriracha συνδυάζει τις γαρίδες σε μια κρεμώδη σαλάτα, με λίγο χυμό λεμονιού, που δίνει τη σπιρτάδα την οποία αναζητούν τα θαλασσινά.
Όλη αυτή η νοστιμιά, μπαίνει σε ένα μαλακό, αφράτο ψωμάκι για χοτ ντογκ, ή μακρουλό μπριός.
Shrimp rolls
Yλικά:
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Sriracha ή περισσότερη αν σας αρέσουν τα καυτερά
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 350 γραμμάρια προβρασμένες, καθαρισμένες γαρίδες (χωρίς το εντεράκι τους) μεσαίου μεγέθους, αποψυγμένες εάν είναι κατεψυγμένες (περίπου 45 γαρίδες)
- 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ με σχισμή από πάνω
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τη μαγιονέζα, το λιωμένο βούτυρο, τη καυτερή σάλτσα σριράτσα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερη σριράτσα, αν μας αρέσει πιο πικάντικο.
Ρίχνουμε τις μαγειρεμένες γαρίδες και ανακατεύουμε να καλυφθούν, από τη σάλτσα.
Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα ψωμάκια για χοτ ντογκ.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι.
Σερβίρουμε με τσιπς, που έχουν πιπεράτη γεύση και φέτες λεμονιού.