Όταν προσπαθείς να ελέγξεις τις θερμίδες και τα λιπαρά στη διατροφή σου, το τυρί cottage, φαίνεται να έχει πέσει από τον ουρανό, στα χέρια μας.
Μπορεί να μπει σε πίτες, σε ομελέτες, σε ελαφριά σουφλέ, αντικαθιστώντας την κρέμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το σιρόπι αγαύης, δίνει υπεύθυνα και ελεγχόμενα την γλυκύτητα και οι σπόροι τσία, την πυκνότητα και την υφή των φυσαλίδων.
Την έφτιαξα μία φορά και την πήγα στο γραφείο και από τότε οι συνάδελφοι μού ζητούν να τους φτιάχνω συνέχεια, αυτό το ελαφρύ γλυκάκι.
Τα υλικά παρακάτω, δίνουν ένα ατομικό μπολ με μους από κρέμα κακάο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μους σοκολάτας με cottage cheese
Υλικά για μία μούς:
- 1 φλιτζάνι τυρί cottage
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. σπόροι τσία
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μιξεράκι, όλα τα υλικά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν για 40 δευτερόλεπτα, σταματώντας και καθαρίζοντας τα πλαϊνά, με σπάτουλα σιλικόνης.
Μεταφέρουμε σε βαζάκι ή δοχείο με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα ή φέτες μπανάνας.