Χωρίς μεγάλη αναμονή για να φουσκώσει
Η οικιακή παρασκευή ψωμιού είναι μια πανάρχαια διαδικασία.
Αλλά με αυτή τη συνταγή, η διαδικασία γίνεται παιχνίδι.
Πρόκειται για εύκολα πιτάκια με γιαούρτι και αλεύρι που ετοιμάζονται πολύ εύκολα.
Δεν χρειάζονται μαγιά, ούτε μακρόχρονη αναμονή για φούσκωμα.
Αφού ψηθούν, στο τηγάνι, μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα φαγητά μας.
Πιτάκια με γιαούρτι
Υλικά:
- 100 γρ.γιαούρτι
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- θαλασσινό αλάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γιαούρτι, στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, βάζοντας πάνω από το μπολ το ειδικό σκέπασμα.
Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά μέσα στο γιαούρτι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγες σταγόνες λεμονιού.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να βραχεί όλο. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το χέρι, υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπασμένη, να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ύστερα σε αλευρωμένο πάγκο, πλάθουμε ένα μπαστούνι ζύμης και κόβουμε 6 μπαλίτσες.
Φτιάχνουμε από κάθε μπαλίτσα ένα πιτάκι πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς λάδι. Βάζουμε, λίγα λίγα, τα πιτάκια στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.