Site icon NewsIT
12:00 | 05.06.25

Συνταγή για δροσερή κοτοσαλάτα με τραγανά λαχανικά

A Creamy Chicken Salad Lettuce Wrap with Red and Green Peppers- Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera
Newsit Newsroom

Με ντρέσινγκ μαγιονέζας - γιαουρτιού

Η κοτοσαλάτα έχει πάντα μεγάλο σουξέ, στα τραπέζια και στα μπουφέ.

Μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ως σαλάτα, με κράκερς ή ψημένα ψωμάκια αλλά και ως γέμιση σε βολ – ο – βαν.

Εννοείται ότι φτιάχνει φανταστικά σάντουιτς, σε τραγανή μπαγκέτα ή αραβική πίτα.

Μπορείτε να την φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να γίνει ακόμη καλύτερη η γεύση της.

Μία προσθήκη που σας προτείνω, είναι ρίξετε λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, στην επιφάνεια, στο παρά 5 του σερβιρίσματος. 

Κοτοσαλάτα

Υλικά:

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, βρασμένο
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι ελαφρύ στραγγιστό
  • 2 καρότα  ψιλότριμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (άσπρο και πράσινο μέρος)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθούν.

Βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για να σερβίρουμε δροσερή.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version