Τα μπισκότα, ενώ δεν ήταν στην ελληνική μαγειρική κουλτούρα, γνωρίζουν μεγάλη δόξα, τα τελευταία χρόνια.
Ειδικά τα soft cookies που αγαπούν τα παιδιά και να τα φτιάχνουν και να τα τρώνε, βεβαίως.
Αυτά τα μαλακά μπισκότα με μήλο, είναι πολύ αρωματικά και φυσικά έχουν ως βασικό συστατικό, το υλικό της σεζόν.
Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.
Επίσης μπορείτε να τα σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, για βούτηγμα.
Μπισκότα με μήλο
Υλικά:
- 100γρ. μαλακό βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ. πλήρες γάλα
- 280 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 150 γρ. μήλο τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο, με τη ζάχαρη να χτυπηθούν για λίγα λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το γάλα, λίγο – λίγο, επίσης το αλεύρι, σταδιακά, τη σόδα και τα αρωματικά.
Βάζουμε και το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας, βάζουμε 2 κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου, 20 λεπτά.
