Είναι πανεύκολα και λαχταριστά και τρώγονται ζεστά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο σχολείο, στο γραφείο και αντί για απλό ψωμί στα επίσημα τραπέζια μας, είναι τέλεια, καθώς έχουν μικρό σχήμα και κάθονται στο πιατάκι δίπλα στο μεγάλο πιάτο.
Αν υπάρχει φαγητό με κόκκινη σάλτσα, τότε ταιριάζουν απίστευτα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με τριμμένα κίτρινα τυριά που μας έχουν μείνει στο ψυγείο.
Αυτά τα υλικά θα μας δώσουν περίπου 20 τυροψωμάκια.
Εύκολα στρογγυλά τυροψωμάκια
Υλικά:
- 2 Αυγά
- 200 γρ. πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- σουσάμι για την επικάλυψη(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το γιαούρτι και τα αυγά.
Ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα σπασμένη και φτιάχνουμε με το χέρι ένα ζυμαράκι που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
Πλάθουμε μπαλίτσες όσο η χούφτα μας, περίπου 30-35 γραμμαρίων και αν βάλουμε σουσάμι, το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας και τις κυλάμε πάνω στο σουσάμι, για να κολλήσει, πάνω ή γύρω τους.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.