Με πολλά μήλα
Κάθε μέρα του φθινοπώρου, μπορεί να έχει τη δική της εκδοχή μηλόπιτας, τάρτας μήλου και γενικά επιδόρπιου με το αγαπημένο υλικό της εποχής.
Τα μήλα, εκτός από τη νοστιμιά και τα θρεπτικά τους οφέλη, έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα στις διάφορες συνταγές.
Αυτό το κέικ είναι πολύ εύκολο και παραμένει ζουμερό μέχρι το τελευταίο του ψίχουλο.
Περιέχει μεγάλη ποσότητα μήλου σε λεπτές φέτες, που ανακατεύονται στο μείγμα του κέικ, με μπόλικη κανέλα.
Μην ανησυχήσετε για το ενδεχόμενο να μαυρίσουν τα μήλα, γιατί θα τα κόψουμε με το εξάρτημα «μαντολίνο», απευθείας μέσα στο κουρκούτι της μηλόπιτας και θα ανακατεύουμε κάθε μήλο που ψιλοκόβουμε.
Μηλόπιτα κέικ χωρίς ζάχαρη
Υλικά:
- 3 μέτρια κόκκινα μήλα
- 150 γρ. μέλι
- 200 γρ. αλεύρι
- 17 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αυγά μεγάλα
- 100 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά, με το μέλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα ένα ένα τα μήλα. Κόβουμε στο μαντολίνο κάθε τέταρτο μήλου, σε λεπτές φέτες, απευθείας μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα. Καθαρίζουμε ένα μήλο κάθε φορά, για να μην μαυρίσουν.
Μόλις κόψουμε και το τελευταίο τέταρτο, του τελευταίου μήλου, ρίχνουμε την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε στο μείγμα, να καλυφθούν όλα τα κομμάτια μήλου.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκατοστών και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα με τα μήλα.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.