Εύκολη να τη βρεις στην αγορά και να την αγοράσεις την τσιπούρα, εύκολη και να την μαγειρέψεις.
Αν ο ψαράς, σάς καθαρίσει τα φιλέτα, τότε η διαδικασία, είναι παιχνιδάκι.
Ωστόσο, παρά την απλότητά του και την ευκολία στην προετοιμασία, παραμένει εξαιρετικά φινετσάτο πιάτο.
Είναι τέλεια επιλογή για ένα δείπνο για δύο, ειδικά αν αμφότεροι, επιλέγουν την ελαφριά και υγιεινή κουζίνα.
Το σπανάκι σοτέ με αυτόν τον τρόπο, είναι το ελαφρύ υποκατάστατο του θερμιδούχου, κρεμώδους σπανακιού που σερβίρουν με τις περισσότερες πρωτεΐνες, οι Αμερικανοί.
Φιλέτο τσιπούρας στο τηγάνι
Υλικά:
- 2 τσιπούρες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 400 γρ. σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις τσιπούρες, κρατώντας την πέτσα.
Αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, από την πλευρά της πέτσας μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα. Τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε με το χέρι το αποξηραμένο εστραγκόν.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε λίγο σπανάκι σοτέ σε κάθε πιάτο και από πάνω τοποθετούμε 1 ή 2 φιλέτα ψαριού.