Site icon NewsIT
08:00 | 10.07.25

Συνταγή για γαρίδες κοκτέιλ: Μια ρετρό σαλάτα

Γαρίδες κοκτέιλ

Rezeda Kostyleva, Panther Media GmbH / Alamy / Profimedia

Ηλιάνα Σκιαδά

Γαρνίρουμε με λίγα ντοματίνια και καρδιές μαρουλιού

Αυτή η σαλάτα δεν έλειπε από κανένα επίσημο τραπέζι τη δεκαετία του 80′.

Στο δικό μας σπίτι σερβιριζόταν ατομικά στον καθένα, μέσα στο κολωνάτο μπολ του παγωτού.

Τα φύλλα από τις καρδιές μαρουλιού χοντροκόβονταν και τοποθετούνταν στη βάση του ποτηριού.

Από πάνω έμπαιναν οι γαρίδες με την υπέροχη σάλτσα, την οποία θυμάμαι να γλείφω από το ποτηράκι και η μαμά μου να με αγριοκοιτάει.

Αυτή η κλασική συνταγή γίνεται ανάρπαστη κάθε φορά που την ετοιμάζουμε, σε όποια μορφή, είτε σε μεγάλο μπολ είτε σε ατομικά ποτηράκια.

Γαρίδες κοκτέιλ

Υλικά:

  • φύλλα από 3 καρδιές μαρουλιού
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. γαρίδες, βρασμένες, καθαρισμένες (οι μισές ψιλοκομμένες, οι υπόλοιπες ολόκληρες)

Για τη σάλτσα κοκτέιλ:

  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λίγες σταγόνες σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
  • λίγες σταγόνες Tabasco (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες μέσα στη σάλτσα.

Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα στρώνουμε στο μπόλ ή στα ατομικά μπολάκια.

Μοιράζουμε σε κάθε μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Τακτοποιούμε όμορφα τις ολόκληρες γαρίδες πάνω από τα σαλατικά και περιχύνουμε τη σαλάτα, με τη σάλτσα, χωρίς να ανακατέψουμε.

Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version