Site icon NewsIT
08:00 | 29.06.25

Συνταγή για γλασαρισμένες χοιρινές μπριζόλες που παραμένουν ζουμερές

Χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο

Χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο

Ηλιάνα Σκιαδά

Με ασιατικό γλάσο

Οι χοιρινές μπριζόλες θεωρούνται πιο εύκολα διαχειρίσιμες στο μαγείρεμα από τις μοσχαρίσιες, ενώ είναι και πιο οικονομικές.

Το μόνο θέμα που έχουν είναι ότι υπάρχει το ρίσκο να στεγνώσουν και αυτό συμβαίνει αν τις παραψήσουμε.

Το βασικό κόλπο, λοιπόν, για ζουμερές μπριζόλες είναι να ψηθούν στη σχάρα ή στο τηγάνι μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 63-70°C. Για το λόγο αυτό και για όλα τα κρέατα, είναι χρήσιμο να προμηθευτείτε, όπως έχουμε ξαναπεί, ένα θερμόμετρο ψησίματος.

Ένα ακόμη tip, είναι, πριν ψήσουμε, να τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για «εισχωρήσει» το αλάτι στο κρέας, αλλά και να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν, λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο και πριν σερβίρουμε.

Extra tip: ζητήστε μπριζόλες πιο χοντρές (πάχους 2,5 εκατοστών), κομμένες από το κέντρο, χωρίς κόκαλα για ομοιόμορφο μαγείρεμα και ακόμη περισσότερη υγρασία.

Γλασαρισμένες χοιρινές μπριζόλες

Υλικά:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, κομμένες από το κέντρο (καθεμία 200 γρ. και  πάχους 2,5 εκ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας 
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ροδέλες, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Στεγνώνουμε ταμποναριστά τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε παντού. 

Τις αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε μπολ την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό είναι το γλάσο για τις μπριζόλες.

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τις καρυκευμένες χοιρινές μπριζόλες, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γλάσο. Βράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 4 λεπτά.

Επιστρέφουμε στο τηγάνι, τις χοιρινές μπριζόλες με τα ζουμάκια που θα έχουν βγει στο πιάτο.

Καλύπτουμε τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα και τις αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να έχουν επικάλυψη γλάσου, για 3 έως 4 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι ατμού, περιχύνοντας με το υπόλοιπο γλάσο.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version