Όταν καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε με τα χεράκια σας, γλάσο για τα σπιτικά γλυκά, τα κέικ και τις μπάρες, δεν θα ξαναγοράσετε το έτοιμο, που δεν είναι μάλιστα, τόσο ικανοποιητικό, σε γεύση και υφή.
Το γλάσο με τυρί κρέμα και βούτυρο, είναι κρεμώδες και ανάλαφρο.
Είναι ιδανικό για άπλωμα με σπάτουλα, ή με σακούλα/κορνέ, δηλαδή για σπιτική ζαχαροπλαστική.
Η ποσότητα της άχνης ζάχαρης, δεν ορίζει μόνο την γλύκα, αλλά και την πυκνότητα.
Ωστόσο, εάν δεν θέλετε το γλάσο να είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για μισή ώρα, μέσα σε σακούλα που κλείνει, για να το βοηθήσετε να πήξει.
Γλάσο τυριού κρέμα
Υλικά:
- 224 γρ. τυρί κρέμα (με full λιπαρά), σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι (115 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 έως 3 φλιτζάνια (240 έως 360 γρ.) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο με μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Με μια λαστιχένια σπάτουλα ξύνουμε τα τοιχώματα του μπωλ.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας, αργά, 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη.
Μόλις ενωθούν τα υλικά, ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ και αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια, χτυπώντας μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή γλυκύτητα και πυκνότητα.
Απλώνουμε το γλάσο με μαχαίρι στρογγυλό ή σπάτουλα ή το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να διακοσμήσουμε τα cupcakes ή την τούρτα.
