Καλαμαράκια δεν τρώμε μόνο στη Μεσόγειο, ούτε μόνο το καλοκαίρι.
Τα καθαρισμένα καλαμάρια και κομμένα σε ροδέλες, ακόμα και κατεψυγμένα, που θα ξεπαγώσουν αργά, είναι ιδανικά για αυτή τη συνταγή.
Αυτή η μαρινάδα στην οποία αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα τα καλαμάρια, είναι γλυκιά, πικάντικη και αρωματική.
Το καλαμάρι παίρνει, έτσι, μια διαφορετική γεύση, από την κλασική και έτσι μπορούμε να το σερβίρουμε με άλλη περηφάνια και σιγουριά για την ιδιαιτερότητά του.
Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκή ταραμοσαλάτα που θα προσφέρει άλλη μια γευστική αντίθεση, την οποία θα δώσει το αλμυρό.
Καλαμαράκια με μέλι, τσίλι και πορτοκάλι στο air fryer
Υλικά:
- 500 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
 - 1 κ.σ. μέλι
 - ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
 - αλάτι και νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο
 
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το τσίλι και το αλάτι.
Βάζουμε μέσα τα καλαμάρια και τα αφήνουμε στη μαρινάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα.
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C.
Βάζουμε τα καλαμάρια στο καλάθι του air fryer σε μία στρώση.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρνώντας στα μισά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τρυφερά.
Σερβίρουμε ζεστά.
