Τα κάστανα είναι αγαπημένο υλικό του φθινοπώρου.
Δεν προορίζονται μόνο για γλυκά, αλλά μπορούν να μπουν και σε αλμυρά πιάτα.
Διατηρούν τη βουτυράτη τους υφή και μέσα στη σάλτσα του κρέατος.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας.
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κοκκινιστό κρέας με κάστανα, είναι ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι, αυτή την εποχή.
Κρέας με κάστανα
Υλικά:
- 1 κιλό κρέας (μοσχαρίσιο ή χοιρινό), κομμένο σε κομμάτια
- 400 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια τριμμένη
- 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι – πιπέρι
- νερό ή ζωμό λαχανικών, όσο πάρει
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρέας σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με βραστό νερό ή ζεστό ζωμό, όλα τα υλικά.
Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 – 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα κάστανα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το κοκκινιστό μας, ζεστό.
