Αν γινόταν έρευνα για την πιο αγαπημένη σούπα, όλων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, θεωρώ ότι η κοτόσουπα θα κέρδιζε την πρώτη θέση.
Μπορούμε να την φτιάξουμε με πολλούς τρόπους και με πολλές συνταγές.
Αν όμως είμαστε της ομάδας που προτιμά την πιο κρεμώδη εκδοχή, τότε πρέπει να πάρουμε το δρόμο του αυγολέμονου.
Σε αυτό το δρόμο, υπάρχει, ωστόσο, μια παράκαμψη πιο απλή, που λέγεται αυγολέμονο χωρίς αυγό, αλλά με γιαούρτι.
Γίνεται απίστευτα κρεμώδες το αποτέλεσμα και ελαφρά ξινούτσικο, όπως πρέπει.
Κοτόσουπα με γιαούρτι (χωρίς αυγολέμονο)
Υλικά:
- 2 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 πατάτες
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κρατάμε τον ζωμό.
Πολτοποιούμε με την ράβδο τα λαχανικά μέσα στον ζωμό.
Στο μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και λίγο από τον ζεστό ζωμό, για να ζεσταθεί και να μην «κόψει».
Το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε αμέσως σε μπωλ.
