Πανεύκολη, νόστιμη και αρωματική συνταγή, μπορεί να ετοιμαστεί στα γρήγορα και να σερβιριστεί ζεστή στους καλεσμένους.
Ιδανικά, ένα ντιπ με μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα και λίγες σταγόνες λεμόνι, θα συνοδεύσει τέλεια τις κροκέτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν έχετε στη διάθεσή σας, μύδια με κέλυφος, τα καθαρίζετε, τραβώντας το «μουστάκι» τους και τα αχνίζετε μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
Αν, για την ευκολία σας, θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα, καθαρισμένα μύδια ψίχα, φροντίζετε να αποψυχθούν, όλη τη νύχτα σε σουρωτήρι στη συντήρηση του ψυγείου.
Δοκιμάστε, αν απέχετε από το κλασικό τηγάνι, να ψήσετε σε φριτέζα αέρος (air fryer).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μυδοκροκέτες
Υλικά:
- 1/2 κιλό μύδια ψύχα (αποψυγμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 150 ml λευκό κρασί
- αλάτι – πιπέρι
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτελεση:
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι, το κρασί, το σκόρδο και τα μύδια και σκεπάζουμε να αχνιστούν.
Σουρώνουμε τα μύδια και κρατάμε στην άκρη τον ζωμό.
Χοντροκόβουμε τα μύδια, τα βάζουμε σε μπολ, μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλατοπίπερο, το αλεύρι και λίγες κουταλιές από τον ζωμό, μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό.
Αν ψήσουμε στο air fryer, τότε ο χυλός, πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτός, για να σταθεί στον κάδο της φριτέζας αέρος.
Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιές της σούπας, ρυθμίζοντας το πάχος και το σχήμα της κροκέτας.
Τηγανίζουμε τους μυδοκεφτέδες, γυρίζοντας τους, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε με ένα ντιπ μαγιονέζας – μουστάρδας όπου θα ανακατέψουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και γλυκιά πάπρικα.