Site icon NewsIT
08:00 Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025

Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο

Με μικρά κρεμμυδάκια

Μοσχάρι στιφάδο

Μοσχάρι στιφάδο

Ηλιάνα Σκιαδά

Το στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα, που συνδυάζει πλούσιες γεύσεις και μυρωδιές.

Η προετοιμασία του απαιτεί υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει κάθε λεπτό.

Η συνταγή μας με μικρά κρεμμυδάκια και κόκκινο κρασί είναι παραδοσιακή και μαμαδίστικη.

Τα κρεμμυδάκια μπορούν να είναι φρέσκα και να τα καθαρίσουμε μόνοι μας, ή να τα αγοράσουμε έτοιμα, καθαρισμένα, από την κατάψυξη του σούπερ μάρκετ.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τα τραπέζια μας με καλό κρασί και αγαπημένη παρέα.

Μοσχάρι στιφάδο

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά καθαρισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό κρέατος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βάζοντας το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.

Σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σκουρύνουν.

Δεν ανακατεύουμε πολύ, γιατί θα διαλυθούν και εμείς τα θέλουμε ολόκληρα.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα.

Ζεσταίνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε καλά το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και μετά μειώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1,5 – 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα κρεμμυδάκια και η σάλτσα να δέσει.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο συμπληρώνουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version