Το τας κεμπάπ, ήταν το φαγητό που έφτιαχναν οι Πολίτες, όταν είχαν μουσαφίρηδες στο σπίτι.
Ήταν πιο βαρύ από ότι το φτιάχνουμε στην Ελλάδα, γιατί μαγείρευαν εξ’ ολοκλήρου με βούτυρο και όχι με λάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάποιες μαγείρισσες αλευρώνουν τα κομμάτια του κρέατος, αλλά οι δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτό, δεν είναι απαραίτητο.
Το πιάτο αυτό συνοδεύεται με βουτυράτο πιλάφι από Αμερικάνικο ρύζι.
Χορταίνει άνετα 6 άτομα μαζί με μία δροσερή ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι και μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μοσχαράκι τας κεμπαπ
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι (ελιά) σε λωρίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 6-7 κόκκοι μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 δαφνόφυλλο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, πάρει χρώμα, βάζοντας στην κατσαρόλα και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Διαλύουμε τον πελτέ, σε ένα ποτήρι νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 1-1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται ρίχνουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό.
Το σερβίρουμε με βουτυράτο πιλάφι από ρύζι παρμπόιλντ.