Σούπες και ζωμοί, ζεσταίνουν την ψυχή μας, εκτός από το σώμα.
Το μοσχάρι και ιδίως το κομμάτι «ποντίκι» ή αν είστε παραδοσιακοί, τα κομμάτια από τα πλευρά ή το κότσι, με κόκκαλο, είναι το βασικό υλικό της σούπας αυτής.
Τα λαχανικά, που θα βάλουμε είναι πολύ βασικά και απλά: πατάτα, κρεμμύδι, σελινόριζα, σέλινο, ή σέλερι και καρότα.
Συνήθως η μοσχαρόσουπα σερβίρεται με λεμόνι και τα λαχανικά ολόκληρα, σε κομμάτια, ακόμη και πολτοποιημένα, με αποτέλεσμα βελουτέ.
Αν όμως προτιμάτε τη γεύση της ντομάτας, τότε μόλις βράσουν το κρέας και τα λαχανικά, σουρώνουμε τον ζωμό και τον ανακατεύουμε με χυμό ντομάτας. Μέσα σε αυτό βράζουμε ρύζι, πλιγούρι ή μικρό ζυμαρικό.
Μοσχαρόσουπα με λαχανικά
Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
- 1 κρεμμύδι
- 2 μέτριες πατάτες
- 3 μέτρια καρότα
- 1 μέτρια σελινόριζα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το κρέας να πάρουν χρώμα και μετά τα καλύπτουμε με νερό.
Μετά από 45 λεπτά ρίχνουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε πάλι με νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι
Η σούπα μας θα είναι έτοιμη μόλις έχουν μαλακώσει τα λαχανικά και το κρέας.
Σερβίρουμε με λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο.
