Οι δημιουργίες με τυρί είναι πάντα αγαπητές και δημοφιλείς στα τραπέζια.
Οι τυροκροκέτες αυτές, είναι ιδιαίτερες, αρωματικές και εύκολες.
Γίνονται με ελαφρύ ανθότυρο που δεν έχει λίπος και είναι ευέλικτο στο πλάσιμο και στον σχηματισμό της κροκέτας.
Η ουδέτερη γεύση του τυριού, «σηκώνει» την προσθήκη μπαχαρικών και μυρωδικών που προτιμάμε, πέρα από αυτά που λέει η συνταγή.
Σερβίρουμε τις κροκέτες με σάλτσα ή μαρμελάδα ντομάτας.
Τυρομπάλες με ανθότυρο και άνηθο
Υλικά:
- 1 κιλό ανθότυρο
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 μεγάλα αυγά
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι-πάπρικα γλυκιά
- φαρινα και τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει, κουταλιά, κουταλιά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τον φρέσκο άνηθο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης ή με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σταδιακά προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τις κροκέτες ανθότυρου, σε σχήμα στρογγυλό ή οβάλ.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις κροκέτες και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε, εναλλακτικά να ψήσουμε και στο air fryer.
Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές με μία σάλτσα ντομάτας, πικάντικη ή όχι, όπως μας αρέσει.