Site icon NewsIT
08:00 Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025

Συνταγή για τραχανότο με σπανάκι και γραβιέρα

Σερβίρουμε με φιστίκι Αιγίνης

spinach dish.
Ηλιάνα Σκιαδά

Η λέξη έχει πλαστεί, βασισμένη στην ιδέα του ριζότο, αλλά όχι στην τεχνική του.

Επειδή, λοιπόν, το βασικό υλικό εδώ δεν είναι το ρύζι, αλλά ο τραχανάς, εγένετο, «τραχανότο».

Το εντυπωσιακό σε αυτό το πιάτο δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και το χρώμα.

Γίνεται πράσινο από το σπανάκι και «απογειώνεται» με ένα touch Dubai, δηλαδή χοντροτριμμένο φιστίκι Αιγίνης στο σερβίρισμα.

Η γραβιέρα, οποιασδήποτε γεωγραφικής προέλευσης, δίνει βάθος και γεύση.

Τραχανότο με σπανάκι και γραβιέρα

Υλικά:

  • 1 φλ. τραχανάς γλυκός ή ξινός
  • 4 φλ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών – ψυγείου
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης 
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα, το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον τραχανά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει, ο τραχανάς, ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάμε στον πολυκόφτη το σπανάκι με το ελαιόλαδο και τα φιστίκια μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη πράσινη πάστα. Κρατάμε 5-6 φιστίκια που θα τα χοντροκόψουμε για το σερβίρισμα του πιάτου.

Ανακατεύουμε το μείγμα του σπανακιού στον βρασμένο τραχανά.

Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε με χοντροκομμένα φιστίκια.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version