Site icon NewsIT
16:00 | 21.07.25

Συνταγή για χούμους με πιπεριές Φλωρίνης

Χούμους με πιπεριά Φλωρίνης

Χούμους με πιπεριά Φλωρίνης

Ηλιάνα Σκιαδά

Ένα διαφορετικό ντιπ για την παρέα

Για το χούμους, δεν χρειάζονται συστάσεις, πρόλογοι και επιχειρηματολογία για τη νοστιμιά και τη θρεπτικότητά του.

Είναι η μεσανατολίτικη συμβολή στη λίστα με τις αγαπημένες «αλοιφές», που πλέον έχουν «ελληνοποιηθεί».

Σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών, λίγα φύλλα μαϊντανού και φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες.

Tip για πιο κρεμώδες χούμους: ρίξτε ένα παγάκι μέσα στον κάδο του μίξερ με τα υλικά και χτυπήστε τα όλα μαζί.

Το κόλπο αυτό δίνει περισσότερο αέρα στο χούμους και το κάνει πιο αφράτο, όσο το χτυπάτε.

Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά:

  • 2 φλ. ρεβίθια βρασμένα (ή που περίσσεψαν)
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε λάδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. λάδι από το βάζο με τις πιπεριές)
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 παγάκι

Εκτέλεση:

Σουρώνουμε καλά τα ρεβίθια και αφαιρούμε φλούδες και σπόρους, από τις πιπεριές Φλωρίνης.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ, τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το λάδι από το βάζο με τις πιπεριές, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το παγάκι και πολτοποιούμε για λίγα λεπτά.

Ελέγχουμε την οξύτητα και τη γεύση και συμπληρώνουμε λίγο επιπλέον λεμόνι ή αλάτι, αν χρειάζεται.

Βάζουμε το χούμους σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε δροσερό, με λίγο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα μαϊντανού.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version