Με αυτά τα τυροκούλουρα γίνεται το εξής μαγικό: σε κρατούν χορτάτο για ώρες.
Φτιάχνονται με βρώμη, γιαούρτι και φέτα χαμηλών λιπαρών.
Δίνουν πολλή πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ασβέστιο.
Είναι υπέροχα για το πρωινό αλλά και για το κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο.
Τα υλικά παρακάτω, δίνουν 4 μεγάλα υγιεινά τυροκούλουρα.
Τυροκούλουρα πρωτεϊνούχα
Υλικά:
- 240 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες
- λίγο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι
- 160 γραμ. φέτα ή λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλλειμμα
- σουσάμι, λιναρόσπορο ή καθαρισμένους κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σαν αλεύρι.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε την τριμμένη, ελαφριά, φέτα.
Πιάνουμε το ζυμαράκι στο χέρι χωρίζουμε στα 4 κομμάτια.
Πλάθουμε ένα μπαλάκι με το κάθε κομμάτι, το πατάμε να πλατύνει σαν πιατάκι του καφέ και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση.
Λαδώνουμε τα κουλούρια μας, με πινελάκι και πασπαλίζουμε με διάφορους σπόρους.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
