Site icon NewsIT
16:00 | 01.10.25

Συνταγή για ζουμερό κέικ με κομμάτια μήλου

Κέικ με κομμάτια μήλου

Κέικ με κομμάτια μήλου

Ηλιάνα Σκιαδά

Τα μήλα δίνουν υγρασία για μέρες

Γευστική συνάντηση κορυφής: το κέικ συναντά τη μηλόπιτα.

Αυτό το ζουμερό και αφράτο κέικ, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένα νόστιμο συνοδευτικό του καφέ μας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος μήλου έχετε και προτιμάτε. 

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και μπορείτε να την φτιάχνετε κάθε εβδομάδα.

Όταν κρυώσει το κέικ, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Κέικ με κομμάτια μήλου

Υλικά:

  • 3 μήλα (κατά προτίμηση πράσινα ή κόκκινα, ή ανάμεικτα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ σε όποιο σχήμα μας αρέσει, προσωπικά προτιμώ το στρογγυλό.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και προσθέτουμε στην επιφάνεια τα κομμένα μήλα, πιέζοντας, ελαφρά ώστε να εισχωρήσουν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι ένα ξυλάκι από το κέντρο να βγαίνει καθαρό.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο στη φόρμα και ύστερα το βγάζουμε για να κρυώσει τελείως.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν σερβίρουμε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version