Έτοιμη σε 20 λεπτά
Χρειάζεστε ένα γρήγορο, χορταστικό δείπνο; Τι λέτε για comfort ζυμαρικά mac&cheese με μπρόκολο, σε 20 λεπτά;
Πώς γίνεται αυτό; Απλό: τα ζυμαρικά και το μπρόκολο μαγειρεύονται μαζί.
Η σάλτσα ετοιμάζεται στην ίδια κατσαρόλα, με τυρί κρέμα, βούτυρο, παρμεζάνα, τριμμένο τσένταρ και το μυστικό μας συστατικό, λίγο αμυλούχο νερό ζυμαρικών, για να «κολλήσει» τα πάντα μαζί.
Είναι ένα γεύμα που καταπραΰνει το στρες και χορταίνει το στομάχι, μια συνταγή στην οποία θα ανατρέχετε ξανά και ξανά.
Μια μπουκιά γεμάτη υδατάνθρακες από αυτό το ονειρικό πιάτο και όλες οι έγνοιες σας θα εξαφανιστούν.
Μac & cheese με μπρόκολο
Υλικά:
- 1/2 πακέτο φουσίλι ή ζυμαρικά της προτίμησής σας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα μπουκετάκια μπρόκολου
- 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και περισσότερη για το σερβίρισμα
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και το μπρόκολο ίσα να τρυπιέται με το πιρούνι. Στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τα 2/3 από φλιτζάνι με το νερό των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να σιγοβράζει.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, το τσένταρ και την παρμεζάνα.
Βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε περισσότερο νερό από τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί, μέχρι η σάλτσα να κολλήσει στα φουσίλι.
Σερβίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.