Έτοιμα σε 15΄
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι στο Top 5 των καλοκαιρινών φαγητών για μένα.
Αν κοιτάξεις τα τραπέζια, σε όποια ταβέρνα βρεθείς το καλοκαίρι, οπουδήποτε, θα δεις καλαμαράκια τηγανητά στα 9 από τα 10.
Αν μπορούσαμε να τα κάνουμε εύκολα στο σπίτι, θα τα φτιάχναμε σίγουρα κάθε εβδομάδα, ακούω τη σκέψη σας.
Και αν σας έλεγα ότι μπορούμε; πανεύκολα και γρήγορα, μέσα σε 15 λεπτά, χωρίς να μυρίσει το σπίτι τηγανίλα;
Αν έχετε air fryer, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Καλαμαράκια στο air fryer
Υλικά:
- 500 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα ροδέλες
- 2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε σπρέι
- αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε ροδέλες. Αναμειγνύουμε σε σακουλάκι το σιμιγδάλι, το αλεύρι και αλάτι.
Ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια και το κουνάμε, κρατώντας το στόμιο κλειστό, για να παναριστούν καλά.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγει η περιττή πανάδα.
Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά, στους 200°C.
Ψεκάζουμε τον κάδο της συσκευής με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα καλαμάρια, σε μία στρώση, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους.
Τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 12 λεπτά, γυρνώντας τα, μία φορά στα μισά, ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.